lauantai 11. huhtikuuta 2015

Teatterissa Kuopiossa osa 4

Kävin tänään taas Kuopion kaupunginteatterissa. Vaimon kanssa. Kameraa en muistanut ottaa mukaan eikä siinä kai olisi ollut filmiäkään. Ne kun ovat nykyään sellaisia muistikorttikameroita.

Kuopiossa esittettiin suurproduktiota. Kyseessä oli musikaali The Sound of Music. Jäljensin teatterin esitteessä olleet musikaalin ”biometriatiedot” tähän niin tarkkaan kuin osasin:

The Sound of Music
Music by Richard Rodgers
Lyrics by Oscar Hammerstein II
Book by Howard Lindsay and Russell Crouse
Suggested by ”The Trapp Family Singers”
by Maria Augusta Trapp
By arrangement with R&H Theatricals Europe

Musikaalin on suomentanut Esko Elstelä. Laulujen suomennos on Ilpo Tiihosen työtä ja sellaista humoristista tatsia olin joissakin lauluissa huomaavinanikin. Pääosia Kuopion musikaalissa esittivät Reeta Vestman ja Jyri Lahtinen, jotka ovat Kuopion teatterissa vierailijoina. Heidän suorituksensa olivat erinomaisia. Myös Trappin perheen lapset selvisivät mainiosti. Aika muikee oli Mikko Paanasen Herr Dettweiler. Ritva Grönberg esitti upeasti abbedissan osansa, laulu ”Climb Every Mountain” taisi olla tässä suomeksi ”Vuorille tuuliin”?

The Sound of Music on niitä kaikkein kuuluisimpia ja pidetyimpiä musikaaleja, joten yleisöstä aika monet varmaan tunsivat tarinan ja monet lauluista. Minä tunsin aiheesta vain vuonna 1965 valmistuneen elokuvan, jossa on pääosassa Julie Andrews. Se elokuva esitettiinkin pääsiäisen aikaan tv:ssä. Niinpä oli helppo vertailla mikä oli samalla ja mikä eri tavalla tässä Kuopion esityksessä. Minusta Kuopion esitys pärjäsi oikein kivasti. Erityisesti minua ilahduttivat ne huumoripitoiset laulut, joita kuopiolaisten esitys sisälsi ja joita ei elokuvasta löydy. Laulut esittävät musikaalin Herr Dettweiler ja rouva Schräder.

Itse teatterin iso sali, Minna-sali, tuli nyt koeistuttua. Tuolit ovat mukavammat kuin Mariassa. Vaimo arveli, että varmaan lavasteitten käyttö on helpompaa uudistetussa teatterissa. Hän saattaa olla oikeassa. Lavasteet olivatkin ihan komeet. Kahviossa nautimme väliajalla kahvin kanssa jotkin maccaron-keksit. Päätettiin, että ensi kerralla otetaan Brunbergin Suukot. Mutta se nähdään sitten ensi kaudella.

2 kommenttia:

  1. Kannattaa siis odottaa syksyä, uutta istuntoa Minna-salin mukavilla tuolella ja väliajan nautintona Brunbergin Suukkoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatusta on ilmassa näin vaalien alla. Ei tosin minulle, koska en ole ehdolla.

      Poista