keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Liebster Award

Margit blogista nimeltä Tarukirja http://tarukirja.blogspot.fi on pyytänyt minua vastaamaan seuraaviin kysymyksiin. Kiitos palkinnon antaja eli tässä tapauksessa Margit. Ajattelin vastata niihin kysymyksiin niin saan sitten pyytää muutamaa muuta vastaamaan omasta puolestaan.

Haasteen säännöt:
 1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi
 2. Laita palkinto esille blogiisi
 3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen
 4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa
 5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat
 6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen
 7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Margitin kysymykset ja niihin kehittelemäni vastaukset ovat seuraavat:

 1. Seuraatko muita kuin kirjablogeja? Sikäli kyllä, että monissa seuraamissani blogeissa kirjoitellaan myös muusta kuin kirjoista ja kirjallisuudesta.
 2. Seuraatko kirjallisuusjuttuja ja -uutisia lehdistä, radiosta, televisiosta? Ehkä joskus saatan televisiosta tai radiosta jotain kuunnella, mutta enää en jaksa niistä ihmeemmin innostua.
 3. Luetko tietokirjallisuutta? Millaista? Luen joskus harvoin tietokirjallisuutta, mutta en ole sen suhteen mikään erityisen pystyvä lukija. Lukeminen kestää yleensä kovin kauan.
 4. Kenen kirjailijan elämäkerran haluaisit lukea? Elämäkerrat saattaisivat olla ihan kivojakin, mutta etukäteen niistä ei oikein tiedä. Aina hyvä elämäkerta ei kerro juuri siitä henkilöstä, joka minua kiinnostaa. Sitäkin voisi miettiä kiinnostaako jonkun kirjailijan elämä minua todella. Ehkäpä ei.
 5. Kuka lastenkirjahahmo oli (on) sinulle tärkeä? Ainakin luin lapsille useampia kertoja kirjaa Arttu Alligaattorista, joka söi ukkinsa kanssa spagettia. Myös Piparkakkupoika luettiin kymmeniä kertoja.
 6. Rakkain runosi? Sanotaan vaikka Aaro Hellaakosken runo, jolla ei ole nimeä, mutta joka alkaa sanoilla: Taas ihanteet on tuotu esihin ja määritellään oikeaa ja väärää. Tuo suurta on, tuo pientä taasenkin. Oi, ihmismieli, kaikkea se häärää!
 7. Mikä näytelmä on tehnyt sinuun suuren vaikutuksen? Ainakin olen tykännyt Hella Wuolijoen näytelmistä Niskavuoren nuori emäntä, josta Valentin Vaala on ohjannut elokuvan Loviisa – Niskavuoren nuori emäntä sekä niinikään Hella Wuolijoen näytelmästä Juurakon Hulda, jonka tosin senkin tunnen vain Valentin Vaalan ohjaamana samannimisenä elokuvana sekä aiheesta tehtynä amerikkalaisena elokuvana The Farmer's Daughter.
 8. Mitä kotimaista syksyn uutuuskirjaa odotat innokkaimmin? Vai oletko lukenut sen jo? En odota enää kovinkaan paljoa. Viikonloppua odotan, että vaimo saa levätä työstä.
 9. Helsingin kirjamessut ovat tällä viikolla. Käytkö kirjamessuilla, tänä vuonna tai yleensä? En ole käynyt kirjamessuilla, enkä varmaan koskaan käykään. En ainakaan mikäli minun pitäisi siellä käynnistä jotakin maksaa.
 10. Messujen teemamaa on Venäjä. Onko joku venäläinen kirjailija sinulle läheinen? Olen pitänyt Leo Tolstoin teoksesta Tunnustuksia. Suosittelen!
 11. Yllätä lukijasi ja suosittele kirjaa, jota emme ehkä odottaisi sinun suosittelevan! Koska Tunnustuksia jo suosittelin, pitäisi keksiä joku muu. Mikä se voisi olla? No, minäpä suosittelen Ovidiuksen runokertomussarjasta Muodonmuutokset V. Artin kääntämää lyhyttä valikoimaa nimeltä Muodonmuutoksia. Se sisältää hienoa antiikin tarustoa kauniissa muodossa esiteltynä. Mutta lieneekö sen suositteleminen erityisempi yllätys?

Pyydänpä nyt sitten muutamaa blogeeraajaa vastaamaan seuraaviin itseni kehittelemiin kysymyksiin omassa blogissaan tai jollain muulla itselleen soveliaalla alustalla. Lahjoitankin tämän Mustan Pekan seuraavaksi:

Lissulle, joka kirjoittaa blogia nimeltä Akanvirtaa
Jorma Jormitolle, joka kirjoittaa blogia nimeltä Peegee hydatoon
Leena/Donna Mobilelle, joka kirjoittaa blogia nimeltä Donna Mobilen kirjat
Rakkaus on koira helvetistä -nimimerkillä samannimistä blogia pitävälle pariskunnalle
http://rakkausonkoira.blogspot.fi

Olkaa hyvät ja vastatkaa epäröimättä seuraaviin ketjukolaajamaisiin kysymyksiin:

 1. Ostatko kirjoja divareista vaikka et oikeasti niitä kirjoja tarvitse ja lukemattomia kirjoja on jo hylly pullollaan?
 2. Tarvitseeko ihmisen nykyään ylipäätään lukea kirjoja?
 3. Naiset lainaavat Kuopion pääkirjastosta arviolta kolme kertaa niin paljon kirjoja kuin miehet. Ovatko Kuopion miehet suuressa vaarassa? Pitäisikö meidän huolestua miesten vähäisistä lainaamisista?
 4. Mitä kirjoja pitäisi lukea sellaisen mieshenkilön, joka ei ole lukenut elämänsä aikana yhtään kirjaa?
 5. Voiko kirjasta oppia miten elämään pitää suhtautua tai mitä siitä pitäisi ajatella?
 6. Arvaapa kummanko valitsisin: eurokossun vai sen hintaisen kirjan?
 7. Jos kirjallisuus voi toimia mielipidejohtajana eikö se voi toimia myös harhaanjohtajana?
 8. Jos sinun pitäisi suostua siihen, että selkääsi tatuoitaisiin jokin teksti, mitä haluaisit siinä lukevan?
 9. Jos tammukat osaisivat lukea perhokalastuksesta, jossa kiinnisaadut kalat päästetään vapaiksi, miten ne mahtaisivat lukemaansa suhtautua?
 10. Onko kunnollisessa romaanissa oltava jokin selkeä sanoma?
 11. Puhutteleeko Sinua kansanomaisen kirjoittajan teksti vai pitääkö lukemasi kirjan olla kirjallisuuden maisterin tekstinkäsittelyohjelmalla laadittua?

10 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! Me täällä Rakkaus on koira helvetistä -blogissa vastataan kysymyksiin varmasti lähiaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, olkaa niin hyvät! Meneehän se aika silläkin tavoin.

   Poista
 2. Kiitos ketjukolaaja! Aion vastata epäröimättä kohtapuolin.

  VastaaPoista
 3. Olipa mukava lukea ketjukolaajamaisia vastauksia!
  Tolstoin Tunnustuksia en olekaan lukenut. Laitan suosituksen muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos vastaukset miellyttivät!

   Tunnustuksissa on hitunen elämäkerrallista tekstiä, mutta enimmäkseen kyse on Tolstoin pohdiskelusta sen suhteen, voiko kukaan tietää elämästä niin paljon, että kykenisi neuvomaan toisille miten se elämä pitäisi viettää.

   Poista
 4. Minäkin kiitän haasteesta. Ihan heti en siihen ehdi vastata, mutta melko pian tartun syöttiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiittämästä! Ota ihan rauhallisesti, ei tämä niitä kiireellisimpiä urakoita ole.

   Poista
  2. Tarraan huomioosi, ettei haaste kuulu kaikkein kiireellisimpiin. Annan periksi ja vetoan isoon urakkaani sukujutun viimeistelyssä. Tavoitteena on saada homma käsistä jakeluun ennen joulua. Päähän ei tällä haavaa mahdu juuri muuta kuin aineiston puutteiden korjailua. Sitten opettelen sivujen teon ihka uudella taitto-ohjelmalla, jonka sain koneelle maksutta. Että tämmöistä täällä.

   Poista
  3. Tämä kysymyspatteri on tosiaankin niitä vähiten kiireellisiä/tarpeellisia hommia, keskity vain tärkeimpiin tekemisiisi, ei tämän kanssa hyödytä stressaantua.

   Poista