Powered By Blogger

tiistai 19. tammikuuta 2021

Satakunta kuunnelmaa

Luvin tuossa vuen aekana satakunta kuunnelmoo. Tein niistä taolukkolistan, kahtokee niistä, heh. Jos niinkun kiinnostaa mittee oun lukenna.

Jos että meinoo nähä mittee siinä listassa lukkoo, niin ottakeepa huomijoon, että kyse onniin kuunnelmista, eekä niissä näköaesti oukkaan se parraen vaekutelman tarjooja. Kuunnelmat on toesta muata. Ehkenpä jo toesta aekookiin, semmosta hittaampoo ja hillitympee. Vaekka tehhään niitä kuunnelmija nykyväänkiin, tehhään tok siinä missä pärevasuja ja räsymattoja.

Kuolemantappaoksija näessä kuunnelmissa on melekein kun nykytekkarissa, mutta ylleensä eri paekoissa. Elämässä kumminniin harvemmin tostarinat piättyyvät kuolemaan, mutta onhan se aena ollu traamoessa semmosta, että pitäs jonkun heittee henkriepusa jotta piästäs oekeen tunnelmaan.

Piäosin nämä kuunnelmat on tietenniin alunperin suomenkielisijä, savvoo on joessaen välilöessä vähän maosteeks, mutta enimmäkseen männään tällä ensmäesellä kotmaesella. Toestakii on alakuun yrittänneet vähän pittee yllä ja hyvvee sieltäe on tullunna vaekkon suomentajat vähän piässeet välliin.

Monijaat näestä kirjottajista olvat minulle entuuvvestaan tuntemattomija, en käönnä laskemaan mitenkä isolla ossuuvvella. Vuan siinähän nuo tul tutuiks niinku kennenkä tytöt ja poejjat.

Mirjam Polkunen tuossa espuhheessaan tul sanoneeks, että kuunnelma on kuunnelma vasta esitettynä. No, tuossahan tuota on esitystä kun räsymattoo. Katelkee siitä ja Areenasta niitä voep kuunnellakkiin. Nii ja suattaahan jossaen kirjastoehen kätköessä vielä nykyväännii kuunnelmija löytyvä luettavaks asti. Katelkee tae kuunnelkee, mitenkä lysteettä.

Peeässä: Näötelmiin osalta tien listan vähän myöhemmin ja määttiijjä vielä linkkiin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Hyvännäköisen räsymaton teit kuunnelmistasi, kuin nuo piirakat kirjoista...Kirjoista ja kuunnelmista on moneen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä jo niin pitelemätön matto, että ei kehtois lattijalle laettoo. En tiijjä jaksanko sittenkään ihan tuommosta ruveta värkkeemään näötelmistä, niitä on vielä vähän enämpi, en aeneskaan linkkijä niihin taejja jaksoo.

      Poista