perjantai 4. toukokuuta 2018

Ultra Bravoota Kuopiossa

Rakkaat lukijani!

Käväisin vappuna vaimon kanssa Kuopion kaupunginteatterissa. Olimme saaneet tyttäreltämme liput näytökseen tai konserttiin, jossa em. teatterin näyttelijät esittivät Ultra Bra -yhtyeen lauluja. Orkesterina toimi Kuopion kaupunginorkesteri muilla tarpeellisilla muusikoilla vahvistettuna. Oli joku nuori mies orkesterinjohtajana, en muista nimeä. Kirjoitan tästä kaikesta enempi kollektiivisena kokemuksena, joten lahjakkaatkin yksilöt ovat tässä tekstissä osana kokonaisuutta. Juuri siitä syystä en kerro myöskään omaa tai vaimoni nimeä, he-heh.

Menimme sinne Kuopioon autolla. Minä ajoin. Jäähallin parkkipaikka on remontissa, joten piti parkkeerata auto lähemmäs teatteria, jossa on paikat sillä tavalla aikarajoituksella, että tunnin saa siinä pitää. Tosin älysimme lopulta, että kun ei siinä liikennemerkissä ollut mitään sulkumerkkejä eikä mainintaan pyhäpäivistä, niin kai siihen sai auton jättää pitemmäksikin aikaa. Ei saatu sakkoja, eikä edes kastuttu kovin kummoisesti, vaikka näytöksen jälkeen satoikin vähäsen. Eikä meillä ollut takkiakaan päällä, kun on jo melkein kesä ja säästettiin narikkamaksuissa.

Ennen näytöstä käytiin vessassa. Kyllä sitä huomaa pisuaarillakin, miten olisi suunnittelulle varaa käymälöissä. Ei kannata suinpäin mihin tahansa lätäkköön sännätä. Teatterin vessassa hanat ovat sellaiset että sitä kuvittelee niitten käynnistyvän automaattisesti, mutta eikö mitä, kyllä sitä putkimaista hantaakia pitää nostaa, että vesi alkaa juosta.

Sitten istuttiin varttitunti semmoisilla hauskoilla nahkapenkeillä ala-aulassa. Näytökseen tuli paljon ja monenikäistä väkeä, monilla oli ylioppilaslakki päässään. Minä en kehdannut ottaa vaikka ensin olin meinannut. Vaimo ei ollut edes meinannut. Lippuluukulla luki, että Loppuunmyyty. Jäi siellä jossain kohti ehkä joku paikka täyttämättä, vaan kaipa sekin oli myyty.

Meillä oli hyvät paikat kuudennella rivillä melkein keskellä. Kaikki ihmiset teatterissa olivat niin kohteliaita, sanoivat Kiitos ja Anteeksi ihan asiaankuuluvissa paikoissa. Minuakin kohdeltiin ihan tasavertaisesti, mikä on minulle harvinaista herkkua. Pitäisi varmaan ottaa jo se käsivarsinauha pois.

Heti ensimmäisestä kappaleesta lähtien kuulosti musiikki hyvältä, vieläpä erinomaiselta. Väliajalla sanoin vaimolle, että eipä Ultra Bralle häppee yhtään. Näytöksen loputtua sanoin, etten olisi tunnistanut oliko lauluyhtyeenä Ultra Bra vai joku muu. Tänään kuuntelin yhden Ultran Bran levyn ja minusta se Kuopion esitys tuntui voimakkaammalta, jotenkin elinvoimaisemmalta. Vaimo sanoi sen johtuvan live-musiikin vaikutuksesta. Voi olla. Toisaalta... no, jaa, enhän minä mikään musiikkiarvostelija ole, mutta tuntui siltä, että Kuopion teatterin väki oli todella paneutunut asiaan ja harjoitellut laulut aivan mainiosti. Kyllä hyvän työn laatu kuuluu ja näkyy.

Väliajalla ei ollut tarkoitus ruveta ryyppäämään, mutta otimme kumminkin yhdet Kuopio-viinit minun toivomuksestani. Ne maksoivat yhteensä 16 euroa. Aika paljon minun mielestä. Mutta kerrankos sitä eletään!

Toinen näytös konsertissa sujui samoissa Ultra Bran merkeissä kuin ensimmäinenkin. Lopussa standing ovationit. Harmittaa vähän kun olisi kerrankin voinut vaikka ärjäistä, että "BRAA!" Ei sitä aina kaikkea tajua.

Kotimatkalla käytiin tankkaamassa. Siilinjärvelle ajellessa auto kastui ja likaantui. Kiva oli konsertti. Siellä ei saanut kuvata, eikä kyllä ollut kamerakaan mukana, joten laitan kuvituskuvaksi eilen illalla kotona näppäämäni kuvan, jolle annoin nimeksi Tripla Bra. Niin, sehän minun piti vielä, että eilen katseltiin vaimon kanssa kotimainen elokuva nimeltä Lapualaismorsian. Siinä oli Chydiksen soundeja, joista tuli mieleen Ultra Bra.

5 kommenttia:

 1. Erinomainen ja yksityiskohtainen raportti konserttireissusta. Ultra Bra on yksi lempibändejäni ja uskon, että teillä Kuopiossa kuultiin hyvää musaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli kyllä tosi kiva ja Kuopion teatterin näyttelijät onnistuivat esityksessään mainiosti hienon orkesterin säestyksellä. Ultra Bra ei ainakaan ole imeltänyt laulujaan kaikkein tyypillisimmillä rakkausteksteillä vaan lammikoita niissä teksteissä kierretään niinkuin elämässä muutoinkin. Soundeista en ole oikea henkilö puhumaan, vaikka tykkään kyllä niistäkin.

   Poista
 2. Kirjoitat, että näyttelijöiden esittämänä Ultra Bra tuntui voimakkamamalta ja elinvoimaisemmalta kuin levyllä. Minulla on aina teatterissa sama kokemus, näyttelijät herättävät eläytymisellään laulut eloon.
  Varmaan live-esitys vaikuttaa myös.

  Olen katsellut juuri alkanutta Vain elämää -ohjelmaa. En ole koskaan pitänyt Dannyn lauluista, mutta nyt kun toiset tulkitsevat niitä ne tuntuvat paljon paremmilta. Varsinkin Ultra Bran Terhi Kokkonen näyttää lisäävän biiseihin jotain syvempää kuin mitä niissä on alunperin ollutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi änkytykseni, voimakkaammalta siis.
   Kiva kertomus kokonaisuudessaan.
   'Braaa' olisi ollut hyvä versio bravoosta!

   Poista
  2. Se etten tajunnut hihkaista sitä Braaata onkin ainut asia mikä konsertissa jäi vaivaamaan. Joskus Pietarissa maksetun huutajan kuuloinen setä huusi baletin lopussa niin hauskan terävästi että Brrravó!

   Näyttelijät lauloivat varmasti tunteella, mutta olivat mielestäni nähneet todella vaivaa laulujen opettelussa. Minkäänlainen virhe ei laulusta kuulunut. Ehkä ovat erityisen lahjakkaitakin laulajina nämä Kuopion näyttelijät.

   Poista