keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Vähän tärähtänyttä Joulua!


Kun yritän valokuvata tähtiä meidän pikku-nikonilla, tulee kuvista aina vähän tärähtäneitä. Tänä aamuna oli kaunis kuutamo ja tähtiäkin taivaalla välkehti, joten yritin ottaa kuvan siitä tähtitieteellisestä kauneudesta. Vaan kun ei onnistu niin ei.

Vähän tärähtänyt on oikeastaan elämäni tarina. Olen usein ollut tuen tarpeessa, mutta eipä ole löytynyt keppijalustaakaan mistään. Kiitos niille ihmisille, jotka sentään joskus ovat minun tuekseni tulleet! Tuen puuteko lienee tehnyt minusta näin tukevan? Ja nyt on vielä joulukin tulossa...

Tähtitiede sinänsä ei ole minulle tuttu aihe. En minä siitä. Mutta oli kyllä mielenkiintoista kuulla jostain tv-ohjelmasta, että muinaiset kansat ovat taivaasta puhuessaan yleensä tarkoittaneet tähtitaivasta. Metafysiikan kannalta lienee siis tavallaan oikein ottaa tähdistä epätarkkoja kuvia? Eiväthän metafysiikan suureet kestä eksaktia määrittelyä.

Oikeastaan ajattelin kirjoittaa tähän blogiini sellaisen tiedotteen, että jos minua ei vähään aikaan näy, olen hipsinyt joulun viettoon. Perjantaina suljen tietokoneen ja pidän joulutaukoa ehkä vuodenvaihteen tietämille. Tauon aikana keskityn Oleelliseen, mikä sekin saattaa sisältää muutaman tähden tärähdyksineen.


Leppoisaa Joulua ja Rauhallista Loppuvuotta!

9 kommenttia:

 1. Kiitos tähdellisistä mietteistäsi kera toivotusten. Auvoista taukoa oleellisen parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinulle, Lissu ja Oikein Mukavaa Joulunaikaa!

   Poista
 2. Voi että olipa mainio teksti! Rauhallista joulua sinulle! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Mitä mainiointa Joulua Sinullekin!

   Poista
 3. Oikein hyvää joulua! Tärähtäminen vaivaa minunkin hämäräkuviani - en tiedä pitäisikö kameraan ostaa jalusta, niin kamera olisi liikkumattomana sen aikaa kun hämäräkuvan ottaminen kestää?

  Ja hyvää uutta vuotta myös!

  VastaaPoista
 4. Oikein hyvää joulua. Joskus tärähtäneetkin kuvat ovat kauniita. Ja onnea oleellisen etsintään.

  VastaaPoista
 5. Sitä toivoo, että syntyisi vastavoimana viimeisimpien aikojen kehitykselle oikea joukkoliike etsiä Oleellista muualtakin kuin verkkomaailmasta. Minä taidan olla niin vieraantunut oleellisuuksista, että olen päättänyt joutua avaamaan tietokoneen vielä jouluaattonakin tarkistaakseni erään kaupallisen joulukalenterin viimeisen luukun tarjouksen...

  Ihailen taas huumorisi tajua, ja lähetän vaikkapa uudenvuodentoivotukset, koska joulutoivotukseni eivät nähtävästi ehdi perille ajoissa.

  VastaaPoista
 6. Voisikohan olla niin, että vähän tärähtäneenä on mukavampaa, ei tarvitse olla aina niin eksaktia ja viimeisteltyä :) Oikein mukavaa ja tärähtänyttä uutta vuotta, joulu kun meni jo.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommenteistanne ja toivotuksistanne! Joulu todellakin meni jo ja nyt sitten avasin tämän tietokoneen, kun piti tyttären lentoliput tulostaa.

  Toivotan kaikille ainakin yhtä hyvää Uutta Vuotta kuin oli tämä kohta jo unilleen vaipuva.

  VastaaPoista