Powered By Blogger

perjantai 10. helmikuuta 2012

Kirjakysely

Koska en näköjään saa mitään luettua ja siivotakin kuulemma pitäisi, vastaan esitettyihin kysymyksiin omasta hyllystä löytyvien kirjojen nimillä. Tällainen harjoite löytyi hdcanisin Hyönteisdokumentti-blogista, jonne se oli saapunut virtuaalisin siivin muista blogeista.

1. Mikä on sukupuolesi?
Veikko Huovisen ”Joe-setä”  (...ja juop se eilleennii!)

2. Kuvaile itseäsi
Margaret Atwoodin ”Lievää vakavampi” (huumorin säestyksellä)

3. Kuvaile puolisoasi
Arja Erikssonin ”Yhden miehen nainen” (eikä Aino Kallaksen ”Sudenmorsian”)

4. Kuinka voit?
Jörg Zinkin ”Pelosta luottamukseen” (...ja takaisin...)

5. Kuvaile nykyistä asuinpaikkaasi
Olli Heikkosen ”Jäätikön ääri” (tai keskusta)

6. Mihin haluaisit matkustaa?
Leena Krohnin ”Tainaron”

7. Mikä on lempivärisi?
Katri Veltheimin ”Kultainen rinkeli” (oranssit olivat lopussa)

8. Millainen sää on nyt?
Mauri Paasilinnan ”On ilmoja pidellyt”

9. Mikä on mielestäsi paras vuorokauden aika?
Arto Paasilinnan ”Tuomiopäivän aurinko nousee”

10. Jos elämäsi olisi TV-ohjelma, mikä sen nimi olisi?
Pekka Kejosen ”Napoleonin epätoivo”

11. Mitä elämä sinulle merkitsee?
Aapelin ”Sipuleita" (niin että mitähän ne sipuleet oikein ovat?)

12. Millainen parisuhteesi on?
Kirsti Kejosen ”Elämää suurella virralla”

13. Päivän mietelause
Markku Envall: ”Alkuräjähdys on kesken”

14. Minkä neuvon haluaisit antaa?
Pertti Pakarinen: ”Älähän hättäile”

15. Miten haluaisit kuolla?
Josh Leventhalin ”Maailman oluet”

16. Mottosi?
Aapelin ”Siunattu hulluus”

Ja sitten siivotaan.

12 kommenttia:

 1. Hahaa, hienoa! "Napoleonin epätoivo" ja "On ilmoja pidellyt" Näinpä. Otankin tuon myös oaan blogiini. Käy vilkaisemassa.

  VastaaPoista
 2. On upeeta olla välittämässä hyvää sanomaa! Ja käyn heti vilkaisemassa. Sitten ehkä alankin siivota. Ilmalämpöpumpun jo putsasin. Ja kuten kuvasta näkyy vaihdoin imuriin pölypussin. Ja join kahvit ja söin ja nukuin pienet päikkärit.

  VastaaPoista
 3. Naureskelen Maailman oluille, mielikuvitusta kutkuttava ajatus :)

  Ja alkoi kiinnostaa että millainen tuo Paasilinnan kirja on, Artoa olen lukenut enemmän ja Ernoa vähemmän mutta Mauri on jäänyt paitsioon.

  VastaaPoista
 4. No, ostin sen Mauri Paasilinnan kirjan joskus appiukolle joksikin lahjaksi. Sain sen takaisin, kun appi lakkasi tarvitsemasta.

  Kirjassa näyttää olevan parisataa sivua ja kaksikymmentä novellia tahikka tarinaa, jotka vaikuttavat sijoittuvan Lappiin - varmaan ainakin osin eräkirjallisuutta. Senhän minä voisinkin seuraavaksi lukea, niin tietäisin millainen on.

  VastaaPoista
 5. Tämä on aina yhtä hauska! Mianitsemasi kirjat tosin olivat minulle vieraita, mutta sehän ei tatia haittaa.

  Löysin muutama päivä sitten tästä sen version, joka kiersi facessa muutama vuosi sitten. Tulostin ja ajattelint ehdä uudestaan ja nyt jo muuttuneilla vastauksilla blogiini. Nyt en sitä löydä...Tarvitsisin joko siivoojan tai pään vaihdon!

  Tunnussana: Kurkuma;-)

  VastaaPoista
 6. Juu, kurkumaleike odottelee minua jääkaapin viileydessä... Unohdin muuten kertoa, että kurkuman seuraksi kannattaa lisätä ripaus mustapippuria. Netissä jollain sivulla kerrottiin, että mustapippuri avaa kurkuman makua. En tiedä onko näin, mutta ainakin mustapippurissa itsessään on voimakas maku. Niin, ja suosittelivat myös tuoreen kurkuman hankkimista esim. kauppahallin tai vast. myymälästä.

  Minä tarvitsin molemmat eli siivoojan ja uudemman pään! Toisaalta äidin luona vieraillessa tulee usein mieleen se vanha vitsi, että muistin heikkenemisestä on se hyöty, että unohtaminen muuttuu helpommaksi.

  VastaaPoista
 7. Kyberavaruudesssa ei paljoa viitsi seikkailla, en esiinny facebookissa enkä twitterissä (enkä tiedä, mitä menetän), mutta nyt on kiiteltävä - löytyi sivistynyttä seuraa. Ketjukolaaja kuuluu olevan kerrassaan lukenut henkilö. Löytyi sattumalta, kun etsiskelin Stanislaw Lemin taustoja hänen Kyberias-kirjansa innoittamana. Sen tietokonerunous tuo mieleen viime aikoina käyttöön tulleen käsittämättömän uuskielen (vrt. Itella, Destia ym.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän siitä, että lopultakin löytyi yksilö, joka todella ymmärtää nerouttani. Olen kyllä näitä kirjablogeja lukiessani huomannut, että olen pelkkä aloittelija. Tuossa oikealla sivupalkissa olevat lukijat ovat ahmaisseet muutaman sivukirjaston kukin ja ovat paraikaa tukahtumassa paikkakuntansa pääkirjastoon.

   Lemistä löytyy joitakin jänniä pointteja hänen omilta kotisivuiltaan, joilla näkyy olevan 2.71 miljoonaa käyntiä enemmän kuin tällä minun blogisivustollani. Mutta minä olenkin vain tällainen aloittelija.

   Poista
 8. Minä kommentoin tähän vasta nyt, kun rupesin selaamaan vanhempia postauksiasi. Olet hauska ja hieman salaperäinen tyyppi, ketjukolaaja!

  Näistä kirjoista olen lukenut viisi, Huovisen, Atwoodin ja Krohnin kirjat sekä Aapelin Siunatun hulluuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tämä oletettu salaperäisyys toistuu nyt jo toisen kerran mätäkuu-teemani aikana. Omasta mielestäni minussa ei ole mitään salaperäistä. Elän vaatimatonta elämää, kuten blogini esittelyteksti on kertonut blogini alusta asti. Asun Siilinjärvellä, olen merkonomi ja pitkäaikaistyötön.

   Itse en ole lukenut läheskään kaikkia mainitsemiani kirjoja vaikka ne meiltä tosiaan löytyvätkin. Olen pitänyt Aapelista ja Pekka Kejosesta, molemmat kuopiolaisia kirjoittajia. Olen itse kotoisin Kuopiosta.

   Kiitoksia kommenteistasi, olet oikea Aurinko!

   Poista
  2. Sinun tekstisi on vain niin omanlaistaan, persoonallista pakinatyyliä, että voisit olla myös joku kirjailija. ;)

   Poista
  3. Kiitos nyt tästäkin. Pakinoiva tyyli voi olla jotakin Aapelin tyylin imitointia. Aikaahan minulla tässä on niin lukea kuin kirjoitella.

   Poista