perjantai 30. joulukuuta 2016

Satavuotiaan Suomen kirjallisuus, joka solahtaa ketjukolaajan kynsiin

Vuonna 2017 aion lukea ennen muuta suomalaista kirjallisuutta. Saatan lukaista muutakin, mutta pääpaino on kotimaisessa. Tarkoituksena ei ole lukea mitenkään kattavasti. Luen varsinkin niitä kotiin hankkimiani kirjoja, joita ei ole vielä tullut lukaistua. Kirjastosta haen lisää, jos siltä tuntuu ja jos vielä antavat. Vuonna 2018 olen suunnitellut lukevani pohjoisen Euroopan kirjallisuutta. Sen jälkeen voin siirtyä lukemisissa etelämmäksi jne.

Jospa osaisinkin jatkossa pitää tekstini näissä mitoissa. Kirjoitteluni arvo ei näet sakene tekstin pidentyessä. Samaa vikaa olen havainnut julkaistussa kirjallisuudessakin.

Hyvää Uutta Vuotta!

9 kommenttia:

 1. Hieno lukutavoite ensi vuodelle. :) Itse olen miettinyt, että jos saan luettua pari kotimaista joka kuukausi niin olisin tyytyväinen. Hyvää uutta vuotta ja bloggausintoa (olipas tässä napakka teksti!). :)

  VastaaPoista
 2. Minulla on myös mielessä, että kotimaista voisi painottaa, etenkin vanhempaa kirjallisuutta – tai ettei ainakaan roikkuisi liian paljon uutuuksissa (vaikken sitä kyllä ylettömästi ole mielestäni tehnytkään). Katsotaan, miten käy. Mukavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Kotimaista pyrin itsekin lukemaan ensi vuonna enemmän. Lukuiloa ja tsemppiä ja tietysti hyvää uutta vuotta!
  Tiia

  VastaaPoista
 4. Minäkin mietin, sattuneesta syystä, lisääväni ensi vuonna kotimaisten kirjojen osuutta lukemisissani, mutta en vielä lupaa mitään, kun normaalisti lukemiseni painottuvat vahvasti ulkomaiseen kirjallisuuteen.

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Kiitokset kommenteista ja Uuden Vuoden toivotuksista!

  Olinkin kaavaillut Marikan tapaan tiettyä kuukausittaista kotimaisen kirjallisuuden määrää luettavakseni. Ajattelin, että lukisin neljä kotimaista kuussa. Vaimo sanoi, että lue vähän vähemmän, niin jää aikaa esim. kotitöiden tekemiseen. Ehkäpä kompromissina päädyn kolmeen kotimaiseen kuukaudessa, sillä eihän sitä ihmisen tule kotitöillä itseään uuvuttaman?

  VastaaPoista
 6. Minulla on myös tavoitteena lukea kotimaista kirjallisuutta. Hyvää alkavaa vuotta 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahattomat olkoot tavoitteemme! Hyvää Uutta Vuotta!

   Poista
 7. Ei ollut aikeissa lisätä merkittävästi kotimaisen lukemista, mutta kiinnostuneena seuraan kyllä mitä löydät ja millaiseksi teokset paljastuvat.

  Ja blogitekstin pitää olla oikean mittainen, ei liian lyhyt eikä liian pitkä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seurata saa, mutta oman harkinnan säilyttäen.

   Hyvä teksti, lyhyt teksti, se on minun mottoni.

   Poista