Syyskuu jatkui musikaalisissa merkeissä, kun käytimme vaimon e-passirahoja ja minun s-etuhintaista lippuani katselemalla Kuopion kaupunginteatterissa musikaalin Huomenna minä lähden.
Musikaali Huomenna minä lähden: käsikirjoitus ja ohjaus Kari Heiskanen, sävellys, musiikin harjoitus ja johto Mika Paasivaara. Päätehtävissä: Hilda Kuusinen – Reeta Vestman, osuustoimintamies - Mikko Rantaniva, Hildan sisko - Lina Patrikainen, Toivo Korpi – Markus Petsalo, päätoimittaja Nyyperi – Risto Korhonen, muutamassa mehevässä sivuosassa Ilkka Pentti. Mukana myös muita näyttelijöitä, orkesteri sekä laulu- ja tanssiryhmä. Kesto 2 h 45 min.
Musikaali kertoo suomalaisen naisen siirtolaisuudesta Amerikoissa vuosina 1914 – 1918. Hildan henkilökohtaisen elämän lisäksi tärkeänä osana ovat maailman tapahtumat noina kuohuvina vuosina. Ensimmäinen maailmansota, jota joku on nimittänyt Euroopan sisällissodaksi, tunkee vahvasti mukaan Ameriikan mantereelle sijoittuvan musikaalin tapahtumiin. Pikku vinkkinä voisin kenties tarjota, että jospa olisi valittu jokin toinen, vähemmän sotaisa ajankohta. Se olisi sallinut keskittyä enemmän siirtolaisuuteen sinänsä. Jotkut ovat löytäneet siirtolaisuudesta aineksia tv-sarjoiksi asti: ”Picture it – Sicily 1922!” Musikaaliin valittu ajankohta rakensi tietysti sillan paitsi Amerikoista Eurooppaan, myös tarjosi mahdollisuuksia jämerämpään dramatiikkaan. Minusta maailmansota saa aikaan jonkinasteisen ylivirityksen, kyllä matka nk. rapakon taakse riittäisi yhteen musikaaliin. Viulunsoittaja katolla ja Sound of Music toimivat samantapaisilla aineksilla, minä ainakin mielelläni katselisin esityksen pienen ihmisen elämänkamppailusta vierailla mailla.
Esityspäivänä ei satanut. |
Musikaalista
sitten jotain. Musiikki soi hienosti ja laulajat esittivät osansa
mainiosti. Tunsin olevani enemmän omieni joukossa musikaalin kuin
oopperan maailmoissa, mitä musiikkiin tulee. Silti en muista yhtään
laulua, en mitään musiikinpätkää. Tanssitytöt pitivät virkistävää
silmäpeliä katsomoon päin, en päässyt niin helposti
torkahtamaan. Hauskin hahmo
oli Risto Korhosen esittämä päätoimittaja Nyyperi. Toivon
Korhosen saavan lisää tällaisia äreän hupaisia osia. Pastori Jussilainen, vaikkapa?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti