sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Karoliina Korhonen: Suomalaisten painajaisia

ketjis lukee lumipenkassa
Karoliina Korhonen kirjoitti ja kuvitti sarjakuvakirjan nimeltä Suomalaisten painajaisia, alaotsikkona Vähäsanaista vertaistukea. Kirja ilmestyi vuonna 2016. Sain sen syntymäpäivälahjaksi lapsiltani ja tyttären poikaystävältä. Juhlin tänään synttäreitäni.

Kirjan perusajatus on se, että suomalaiset ovat hiljaisia jurottajia, jotka eivät tee numeroa itsestään, eivätkä halua muittenkaan tekevän. Suomalaiset vaivaantuvat joutuessaan tekemisiin muitten yksilöitten kanssa. Suomalaiset haluavat elää hiljaisuudessa, eivätkä he halua istua kenenkään vieressä linja-autossa.

Kirjan kuvitus on hauskan pelkistetty. Matti on pallopäinen hahmo, jolla on samanlainen patalakki kuin Saarikoskella muinoin. Myös patalakki on pelkistetty. Kirjan hahmojen puhe on ilmaistu ilman puhekuplia. Se on ihan kelpo ratkaisu, pelkistetty kuva-ala ei siitä pahemmin häiriinny.

Vaikka Matti haluaakin mieluiten elellä rauhassa, ei tunnelma kirjassa ahdista lukijaa liiaksi, sillä kaikkihan me olemme samanlaisia matteja. Huumorin kautta voi lähestyä tällaisia arkipäivän asioja, jotka tuntuvat kiusallisilta vain silloin kun on uskaltautunut kotinsa ulkopuolelle tai ei ole metsässä.

Kirjalla on oma blogi. http://finnishnightmares.blogspot.fi/ Kirjassa on aika vähän sivuja, joten lukaisin sen nyt aamupäivän aikana.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut! Tänään on meilläkin juhlittu synttäreitä, mieheni täytti pyöreitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnittelut sitten sinnekin! Minä en täyttänyt pyöreitä, mutta olen kyllä muuten aika pyöreässä formussa.

      Poista