Powered By Blogger

sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Pallo pysyy pyöreänä

Kävin tänään katselemassa jalkapalloilua livenä Kuopiossa. Keskuskentällä, tai mikä se nykyään lieneekään nimeltään, pelasivat vastakkain kakkosdivisioonan ottelussa KuFu (Kuopio) ja VIFK (Vaasa).

Lähtökohtaisesti KuFu oli ennakkosuosikki. VIFK pisti kuitenkin kaiken peliin ja oikeastaan se hallitsi ottelua alusta loppuun. Vaasalaisten kannalta oli todella harmi, ettei edes tasapeliä saatu aikaiseksi.

Kaksi kertaa oli ylähirsi KuFun maalivahdin apuna, kerran VIFK:n maali hylättiin tuomarin ja linjalla olleen avustavan tuomarin neuvottelun jälkeen. En tiedä ovatko jalkapallon säännöt muuttuneet, mutta KuFun puolustaja syötti nähdäkseni pallon omalle maalivahdilleen, joka sitten otettuaan pallon haltuun jalallaan, nosti sen käsiinsä. Ennen tällaisesti taidettiin viheltää epäsuora vapaapotku? Sentään tuomari näytti oikeutetusti punaista korttia KuFun pelaajalle, joka kaatoi sääntöjen vastaisesti yksin läpi menossa olleen VIFK:n hyökkääjän. Tästä johtuen KuFu pelasi yhden miehen vajaana yli puolet ottelusta.

KuFu siirtyi taitavien hyökkääjiensä ja varsinkin oikealla laidalla viilettäneen Bruno Rodriguesin tarkan syötön ja hänen itsensä viimeistelemän toisen osuman ansiosta 2 – 0 johtoon. VIFK ei lannistunut vaan kavensi pelin lukemiin 2 – 1 vielä ensimmäisellä puoliajalla. VIFK pelasi energisesti, kävi ylhäältä kiinni KuFun puolustajiin, jotka jäivät tuskastuttavassa määrin pallottelemaan keskenään omalla kenttäpuoliskolleen. Kuka sellaista haluaa katsella?

Toisen puoliajan VIFK jatkoi siitä mihin ekalla oli jääty. Sinnikäs yritys toi tuloksen ja tasoitus syntyi melko pian tauon jälkeen. Sen jälkeen peli oli pääosin VIFK:n hallussa. Erinomaisesti pelannut ja joukkueensa parhaana palkittu Markus Nordman järjesteli hyökkäyksiä, mutta KuFun sumppua ei saatu murrettua ihan maalintekoon saakka. Ja koska pallo on edelleenkin pyöreä, onnistui KuFu yhdellä hyökkäyksellä siinä missä VIFK ei onnistunut jatkuvalla rynnistyksellä. Todella komealla vedolla KuFun voittomaalin laukoi numero kutonen tai seiska, enpähän muista.
Ottelu oli oikein mukavasti järjestelty tapahtuma. Mitään istumapaikkarajoituksia en huomannut, pääkatsomon alakerrassa oli puoliajalla kahvio, jossa oli myös makkarata grillattuna, minä nautin pullakahvit. Vessat olivat siistit, käsidesiä oli tarjolla kaikkien pääkatsomon sisäänkäyntien edustalla.

Lapsukaisena kun kävin Koparien harjoituksissa keskuskentällä, esitimme kerran, että harjoitukset järjestettäisiin välillä muualla, kun Puijonlaaksosta oli niin pitkä matka keskuskentälle. Valmentaja totesi, että äkkiähän tuon matkan pyörällä huokasoo. Joku tuumasi siihen, että kun ei oo pyöree. Valmentaja siihen, että ”no, soekeella sitten!” Eikä siinä osannut muuta kuin nauraa. Pallo sentään pysyy pyöreenä, olivatpa ajat mitkä tahansa.