Powered By Blogger

lauantai 31. joulukuuta 2022

52

Mitään uutta sanottavaa minulla ei ole. Laitan tähän vain tämmöisen täyteviestin, että näyttäisi kuin olisin 52 tekstiä julkaissut vuonna 2022. Sitä paitsi nythän eletään viikkoa 52 niin että mikäpä jottei.

Sain joululahjaksi uuden lumikolan, jonka kävin vaimon kanssa hakemassa K-raudasta jonkin verran ennen joulua. Meni aikaa ennen kuin raaskin ottaa uuden kolan käyttöön. Eilen sentään kolasin sillä pari kertaa pihan siistiksi. Voi että se liukui kuin ilmatyynyillä! Äsken otin kuvan vanhasta ja uudesta kolasta. Vanha on jo työstä väsynyt, monien talvien raapimajäljet pohjassaan, melkein kuin meidän puulattiat, nyt kun meillä on noita kissoja. Otan kiitollisena vastaan kaiken helpotuksen, jonka lumitöihin saan. Kiitollisuudella suhtaudun myös tähän hienoiseen suvikeliin – tulkoon sitten vaikka iltapäivällä kolme senttiä märkää räntää. Painuvat kasat vähän lysympään kuten kolaajalla hartiat.

Ensi viikolle on luvassa pakkaskeliä. Tammikuun pakkaset saattavat joskus kestää viikkokausia. Vanhan kolaajan ohjeen mukaan ”toimeton tammikuu maaliskuussa maksetaan”. Millaista lienee maaliskuussa? ”Maalis maita näyttää”, sanotaan. Ja ”jos harakka hyppii hangella niin vielä on lunta maassa”. Ja ”kai se vielä kesäkin kerkiää kun tässä jo joulusta selevittiin”. Viimeinen taisi olla minun omaa toiveajatteluani. Ei sitä kaikesta ihan niin vain selviä. Minä vielä haaveilen kasler-paistista, jota smarketista saapi valmiiksi paistettuna. Siihen sinappia päälle niin ei kinkulle häppii. ”Sitä sinkkua kun vielä sais maestoo…” haaveilivat mummot ennen vanhaan.

”Kerää 52” oli ennenvanhainen korttipeli. Ehkä hieman turhauttava ja harmillinen, mutta omanlaistaan puujalkahuumoria sekin. Ensi yönä joudutaan varmaan kärsimään naapureitten puujaloista, kun on se rakettikeiujen yö. Miten mahtavat kissamme siitä selvitä? Pitää varmaan itse pysytellä selvänä ja auttaa kissoja parhaan mukaan.

Hyvää Uutta Vuotta!

8 kommenttia:

  1. Lumikolasta on syytäkin olla onnellinen näin lähellä Napapiiriä! :D Kevättä ja kesää haikeasti odotellen, hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onni on lumikola. Kiitos kommenteistasi! Hyvää uutta vuotta!

      Poista
  2. Hyvää uutta vuotta! Kolaan ei ole ollut tarvetta pitkään aikaa tarttua, lunta ei juuri näe jos ei satu tarkasti ja oikeaan aikaan katsomaan (vaikka ennen joulua oli ihan pakkastakin useampi päivä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää uutta vuotta! Niin kai se on että vaikka elämmekin maailman kylässä, niin jokaisella on kumminkin oma napapiirinsä ja siinä tarkoituksessa omanlaisensa kola mökin nurkalla.

      Poista
  3. Hyvää uutta vuotta ja kiitoksia menneestä: hyvistä kommentista ja huumorista. Itse en jaksanut tänä vuonna kuin 20 postausta, mutta en ota siitä paineita. Oli myös kaunis kuva teidän joulupöydästänne, missä kaikki elementit olivat kohdallaan. Mukavia kolauksia ja postauksia vuonna 2023!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Sinulle, veli hyvä, kaikista kannustavista kommenteistasi ja siitä, että olet jaksanut kulkea kanssani huumoristani huolimatta! Joulupöytämme kuvasta puuttuivat juomat ja lasit. Ne eivät kumminkaan puuttuneet minun joulustani, mutta toistaiseksi vielä jaksan kolata edelleen.

      Mainiota uutta vuotta Sinulle!

      Poista
  4. Jotkut väittävät, että kola kannattaisi rasvata oliiviöljyllä tai vastaavalla, jolloin lumi ei tartu siihen. Emme ole kokeilleet temppua, katsotaan nyt kun luvassa on lisää lunta. Hyvää vuotta Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtoiko olla poikani vai tyttäreni, joka ehdotti kolan rasvausta, kun kehuin miten sulavasti uusi kola kulkee lumella, siinä kun ei ole vielä hiekoitussoran tai jään raapimia viiruja pohjassaan. Meillä täällä Pohjois-Savossa on viikonloppuna satanut vettä ja pienirakeista räntää, sulaa kohta pihasta lumet kokonaan.

      Hyvää alkanutta vuotta sinne Ruotsiin! Tänään katselin tv:stä På spåret -ohjelman uusimman jakson, så hemtrevligt och underhållande!

      Poista