Powered By Blogger

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Dies caniculares

Latinankielisten sanontojen käyttö on yleensä osoitus snobbailusta. Koska kuitenkin aion kirjoittaa tässä mätäkuun juttuja, voinen hyvin snobbailla otsikkoon mätäkuun latinaksi? Mikään latinisti en ole, katsoin tuon vanhasta tietosanakirjasta ”mätäkuun” kohdalta. Tietosanakirjan mukaan mätäkuu alkaa vasta heinäkuun lopulla, mutta minulla on nyt sellainen henkinen vire päällä, että näitä mätäkuun juttuja on lupa odottaa. Siinäkin mielessä on lupa odottaa, että kun kelluin siellä Kreetan meressä muuttui mahani jotenkin terävän oloiseksi kummuksi, jollainen olen käsittänyt poikamahan olevan. Uskonkin tuottavani jotain perin poikamaista.

Vaikka tämä kirjoitus ei ole blogiarvio mistään kirjasta ja vaikka aion pitää heinäkuun verran lukutaukoa (ainakaan en pakota itseäni lukemaan), en silti aio jäädä lepäämään kuulalaakereillani. Ei, blogiarvioita erinäisistä kirjoista tulee minun valmisteleman. Tällä kertaa nämä kirjat eivät kuitenkaan ole mitään olemassa olevia kirjoja vaan kirjoja, joita ehkä haluaisin lukea. Tai en välttämättä haluaisi lukea, mutta ainakin koen hauskaksi kirjoittaa niistä. Jos kävisi niin, ettei lukijasta tunnu hauskalta lukea blogiarvioitani kirjoista, joita ei ole olemassa, lukija tehköön hyvin ja lukekoon jotakin muuta. Ja koska dies caniculares tarkoittaa koiranpäiviä, pitäkööt ensimmäisen kiven heittäjät varansa. Cave canem, sano roomalainen.

Hauskaa mätäkuuta!

8 kommenttia:

 1. Hauskaa koirakuuta! Ja suunnitelma kuulostaa kiinnostavalta, vaikka kaikki kirjat toki löytyvätkin Baabelin kirjastosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myötämielisestä kommentista!

   Niin, tosiaan sinun nimimerkissäsihän voi lukea caniksen tai aniksen miten sattuu silmä vippaamaan. Itse olen jo aika pitkällä oman anikseni kanssa, ei ole ouzo yskittänyt yhtään.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Joo, tämä loco-sana nousee aika ajoin esiin kaikkialla missä liikun. Pitää vain ottaa locosasti!

   Hauskaa että olet aktivoitunut kommentoijana!

   Poista
 3. Odotan innokkaasti tulevia arvioitasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, Marjatta!

   Eiköhän niitä ala pikku hiljaa tippumaan.

   Poista
 4. Koirakuussa luvassa koirankujeita, luulisin. Kiinnostavaa. Muuten: lumoava kuva lupailee myös salaperäisyyksiä. Seuraan, kuinka lupaus toteutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaukset on tehty rikottaviksi, koirille korput purtaviksi, sanoo vanha kansa. Ainakin sanoo näin mätäkuussa.

   Mutta itse kuvan suhteen voin täydestä sydämestäni yhtyä kehuihisi. En nimittäin enää muista mistä kuva on otettu. Myös kuvaaja voi olla kuka tahansa perheestäni. Kuvaan on varmaankin osaksi sattumalta tullut aivan ihmeellinen, mystinen hohde. Valitsin sen oikeastaan, koska kuva on niin kaunis, ehkä mätäkuussakin on tuollaista kauniisti rehottavaa seisahtuneisuutta.

   Poista